2017. augusztus 3., csütörtök

A tetoválás bombabiztos kezelése

A tetoválás bombabiztos

kezelése:


Sok mendemonda és félreértett kezelés tartja még ma is magát a friss tetoválással kapcsolatban, sajnos. Ugyancsak sok, régen aktuális, de ma már idejét múlt kezelést halhattál, Te is, mások is, és én is. Ez sokszor nem várt, negatív eseményeket indíthat el.
 

(pl.: egy kedves vendégem mesélte, hogy a munkatársa is tetováltatott, Ő a hasára. A vendégem arra volt kíváncsi: „Ugye, hogy nem igaz, hogy a hastetoválás mindenkinek begyullad?! A munkatársamé még gennyes is, és azt mondta neki a tetkósa, ez így oké, átüti majd még egyszer”. A sztori 2008 legelején történt, Budapesten. A vendégem munkatársa azt hitte ez így jó, de akinek én tetoválok, biztos volt benne, hogy valami nincs rendben...és igaza van.

Helyes kezelés mellett elkerülhetőek az ilyen jellegű kínlódós gyógyulások)

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!


Először is felejts el mindent, 

amit a tetoválások 

kezeléséről eddig 

hallottál!


Ez az írás tartalmazza azokat az információkat, amit jó kinyomtatnod, vagy kimásolni és elmenteni!



Mindenféle fertőzés, gyulladás, vastag seb nélkül, néhány nap alatt begyógyulhat a tetoválásod véglegesen.
Nem kell hetekig vigyázni a vastagon sebes tetoválásra, a festék kijövetelétől félve, mert most a legbiztosabb, a leghigiénikusabb és legszíntartóbb kezelést fogod elolvasni:



Tetováltatáshoz vásárolni kell néhány dolgot:

 A következők kellenek a 

tetoválás kezeléséhez:

1. Bepanthen kenőcs, amit hozz is magaddal, ha tetováltatni jössz (A nagy kiszerelésű Bephantent ajánlom. Ne vegyél Bepanthen pluszt, vagy krémet, csak kenőcsöt !)
2. Brado Life fertőtlenítő folyékony szappan (előnyei közül kiemelném, hogy ez biztos nem fogja csípni a tetoválásod, ellenben több más fertőtlenítő hatású tisztítószerekkel. Még egy előnye: igazából antiallergén.) használhatsz más hasonló készítményt, jód semmiképp se, alkohol jó a nincs benne, mert égetni, csípni fog.
3. Konyhai papírtörlő (A tisztaság és higiénia jegyében előnyös újat bontani majd.)
4. Folpack fólia (A legjobb, ha külön veszel a tetkódhoz, nem a konyhátokból használod, mert lehet, hogy nem lesz elég, ki tudja mennyi van otthon, nem?)
5. Sebragasztó és Kis kiszerelésű sebbenzin kellhet otthonra a kezeléshez, kérdezz rá, ha kell, ezt is hozd magaddal, ha tetováltatni jössz (Zöld Mefix-et ajánlom sebragasztónak, antiallergén és ha sebbenzinnel zsírtalanítjuk egy területen a ragasztás előtt, akkor sokáig és jól ragad.)


Ezekkel tudod tisztán tartani, kezelni.
Amikor tetováltatsz, hozz magaddal enni- és innivalót, ha esetleg megéheznél, megszomjaznál!

Teendők:

A tetoválás előtt a szervezeted készítsd fel a folyamatra, táplálkozz előtte néhány órával vitamindúsan, bőségesen és pihend ki lehetőleg magad. A nagyobb tetoválások általában két-három, maximum négy óra hosszáig készülnek, majd a további munkálatokat a következő alkalommal folytatjuk. Ittasan, másnaposan, kábítószer hatása alatt valószínűleg nehezebben viseled el a folyamatot, úgy egy idő után érzékenyebb a bőr.

Saját érdekedben ajánlom, hogy bármi problémád van tetoválás közben vagy után, arról a tetoválás készítőjét azonnal értesítsd.
(Sőt, ha úgy gondolod, kereshetsz engem is, szívesen segítek, ha bajban vagy.)

Jól figyeld majd meg, hogyan kezelem le a tetoválásod, ha végeztünk, ugyanúgy kell majd neked is, otthon leutánoznod! Nem lesz nehéz, nyugalom!

A kezelés betartása a biztosíték a tetoválás zavartalan gyógyulásáért, és a szép végeredményért


A tetoválás végeztével Bepanthen kenőccsel lekenjük, majd légmentesen lefóliázzuk. Hagyd rajta a fóliát, ameddig hazaérsz, majd menj a fürdőbe, ahol le tudod mosni, és a kötést le tudod cserélni. Először a Brado Life fertőtlenítő hatású folyékony szappannal moss kezet. Majd vedd le a fóliát. Hűvös vízzel és a Brado Life fertőtlenítő folyékony szappannal mosd le a nyálkát. Ne ijedj meg, ha a nyálka színes, mert az természetes. Tisztítás közben kis festék is kimosódik a legfelső bőrrétegből, de az amúgy is távozna, csak vastag sebbel. Többször mosd át addig, ameddig a tetovált felület nem tapad végre. Így a felületet zsírtalanítottad, nem lesz rajta vastag seb. Konyhai papírtörlővel itasd szárazra. Krémezd be vastagon Bepanthen-nel. Fóliázd be úgy, mint ahogy láttad, nálam, de ha van jobb ötleted úgy is jó lesz biztos, csak lehetőleg légmentes legyen.
Egy nap kétszer kell kötést cserélni, reggel és este!
A kötés cseréjénél mindig mosd át alaposan!

A kötés cseréjét háromszor kell összesen elvégezned: a tetoválás után, ha hazaértél, majd másnap reggel és másnap este. A köztes időben végig krém és fólia alatt legyen a tetoválásod, csak a cserénél érje a levegő és akkor se sokáig.

Az utolsó (harmadik) kötés levétele után is mosd tisztára, majd töröld meg.

Innen kezdve csak meg kell mosnod egy nap kétszer-háromszor, és szárazra törlés után (visszafóliázás nélkül!) hajszálvékonyan kell bekenni a krémmel.

Ha néhol mégis vastag lett a krém, papírtörlővel óvatosan itasd le!
Várhatóan egy száraz, vékony réteg leválik a következő két nap. És kész.

Így gyógyul a tetoválás, ha minden tanácsot betartasz.

Négy-öt nap alatt sokaknak begyógyul, de még a rendkívül érzékeny bőrűeknek is befejeződik a gyógyulás tíz nap alatt, tökéletesen.

Ezután nem kell gyógykrémet használnod, viszont ha jónak látod, testápolóval kezelheted máskor is.

Ne vakargasd, és ne szedd le a száraz réteget akkor sem, ha az nagyon vékony, magától kell lejönni.

Egyéb jó tanácsok:

Ne szaunázz, uszodába ne menj a gyógyulás ideje alatt.
Tűző napsütés égetheti gyógyulás közben, inkább kerüld hosszú távon.
Fürdés, zuhanyzás közben ne áztasd ki!
Kötéscserénél az átmosás után, ha úgy látod jónak, hagyhatod néhány percig levegőzni.
Csak a fertőtlenítő Brado Life folyékony szappant használd a tetoválás tisztítására addig, ameddig teljesen meg nem gyógyul!
Hatékonyabb kezelésről nem tudok.


Az új tetoválásod hajlamos a fertőzésre, gyulladásokra a gyógyulás ideje alatt, a megfelelő után-kezelés a Te felelősséged, amivel ezek a fertőzések, gyulladások elkerülhetők.


Szép, egyenletes színű tetoválásod lehet évek múlva is, ha betartod tanácsaimat.


Kérj árajánlatot tetoválásra, a Facebook-on, ha Budapest megfelel,vagy online tetováló minta tervezésére!

Keress a Facebookon, Ifj. Bárándi Imre tetováló és festőművész néven találsz meg, ahol készséggel válaszolok az érdeklődésedre, ha Budapest megfelel! 
 -
Még több fotó, tetoválásaimról: 
YouTube


Nincsenek megjegyzések: