Oldalak

2017. október 10., kedd

Házirend a tetováló stúdióban.

 Tetoválásaimból a YouTube-ról:
13 perces videó, sok tetoválással, mindet én készítettem

A házirend célja: A lehető legjobb minőségű tetoválások elkészítéséhez, az ideális körülmények megismertetése, ugyanis ezekkel a feltételekkel vállalom el, hogy elkészítem a tetoválásod.

1.a
Tilos a stúdióban: öngyilkosságot megkísérelni.
1.b
A tetoválás folyamata nem “buli” hanem komoly és felelősségteljes cselekvéssor, ahol az idétlenkedés csak az időnket rabolja, kérlek, komolyságoddal, koncentráljunk a lényegre, máshol található a humor fesztivál és a mesedélután.
1.c
Meg kell várni, türelemmel, ameddig minőségi odafigyeléssel tudom hallgatni azt, amit a tetoválás terveitekről beszéltek. Szólok, amikor teljesen rád tudok figyelni. Csak akkor vágj bele a tetoválásodról beszélni, amikor már teljesen Rád tudok koncentrálni!
1.d
Szeretem minőségileg megadni nektek a "full higiéniát" segítened kell ebben: Kérlek, csak gumikesztyűben nyúlj a friss tetoválásodhoz, épp úgy mint én is, a fertőzés veszély miatt. Egy felelőtlen mozdulattal, testnedves lehetnek gumikesztyű nélkül az újaid, amivel hozzáérhetsz kilincshez, stb, így azonnal biológiai veszélyforrást jelenthetsz más vendégeimre, és rám is (tehát tudtod nélkül a testnedveidből vírusok, baktériumok, gombák paraziták veszélyeztethetik a biztonságunkat)
1.e
A nyugalmam megőrzése érdekében többek között a megbízhatatlan és/vagy kellemetlen alakok kiszűrésére szolgál ez a házirend, hogy az időmet korrekt, megbízható, tisztelettudó, elszánt és valóban tetováltatni kívánó emberekkel tudjam hasznosan tölteni. Lehetőleg értelmes, kulturált, intelligens embereknek, azok közül is csak akiknek szép tetoválásra van szükségük, azoknak szeretek tetoválni (pocsék tetkót bárki készít, én a minőségi, díszítő tetoválások híve vagyok, a szép tetoválások tetszenek)
1.f
A tetoválás minősége nagyban függ attól, hogy egyedül átgondolni tetoválás előtt, nyugodtan, mit hogyan fogok csinálni, technikákat, színeket, stb.
2.
A tetoválás árairól nagy vonalakban információ:
Kedvezményes ár:
ez a lehetőséged általában felkar-alkar, stb méretű tetoválások készítéséhez néhány napig az árajánlat utánig él, vagyis néhány napig tudsz erre a lehetőségre regisztrálni. Ez egy regisztrációs díj lényegében, ami arról szól, hogy ha rövid határidővel regisztrálsz, és ha betartod a házirendet, akkor természetesen elkészül a tetoválásod minden egyéb költség nélkül. Ez az árajánlat is csak a házirend betartásával érvényes, ellenben ha mégsem "embereled" meg magad, órabérre lehet váltani
Teljes ár:
Maximum felkarhoz hasonló méretekig és egyszerűbb, illetve közepesen bonyolult kéréseknél alkalmazott dolog, mint minden átlagos tetováló stúdióban. Ez az árajánlat is csak a házirend betartásával érvényes, ellenben ha mégsem "embereled" meg magad, órabérre lehet váltani
Órabér:
Felkarnál nagyobb méretű, illetve nagyobb, régi tetoválások takarását célzó tetoválásokat órabérben tudom vállalni. Akik órabérben tetováltatnak, úgymond V.I.P. vendégek, akiknek azért vannak kiváltságaik: Bárki átkéri az időpontját egy későbbi időpontok bármelyikére, tehát felszabadul használható időpont, a V.I.P. vendégeket értesítem a tetoválásuk folytatásának új lehetőségéről és a limitált kedvezményekről is legtöbbször csak őket értesítem ki.
A szabadnapjaimon:
Néha úgy alakul, hogy a szabad, pihenő, illetve a hétvégi, vagy ünnepnapi napokon is el tudok vállalni egy-egy tetoválást. Általában mindig van aki él ezzel a lehetőséggel, sőt, néha három négy ember is szeretne élni egy-egy ünnepnapi, illetve hétvégi szabadnapomon való tetoválással.  ilyenkor egyszeri aznapi aktualitású rendelkezésre állási díjat kérek, ami nem a tetoválás árához tartozik, hanem azt azért kérem, mert nem bármi mással, hanem veled és a te dolgaid tervezetten kívüli haladásával, arra való fókuszálással telik el. Ez természetesen szabadon választott, ha én úgy érzem egy szabadnapomon, hogy mégis szívesen tetoválnék, akkor a V.I.P. vendégek értesítése után, az tud jönni tetováltatni, aki úgy dönt, neki megéri a rendelkezésre állási díjam úgy megfizetni, külön, a tetoválás árán felül, hogy az nem számít bele később a tetoválás árába.
A tetoválás ára függ ezektől:
a: mekkora tetoválást szeretnél, és hová,
b: mit ábrázol, mit szeretnél,
c: hogy színes, vagy fekete fehér tetoválást szeretnél-e
d: időponttól (nyitás előtt illetve után, hétvége, ünnepnap, pihenőnapok felárasak)
e: kedvezményes, normál áras, illetve V.I.P vendég vagy-e
3.
A stúdióba amikor belépsz, a lábad jól töröld le, vigyázz a tisztaságra, különös gonddal, kiemelten figyelj, hogy a tetovált bőröd felülete és környéke ne érjen hozzá semmihez! Ha valamit még is icipicit is összekensz, vagy csak épphogy hozzáérsz, vagy valami oknál fogva szétcsepeg a tetováló festékes nedvesség, jelezd, a bőröd és az összekent felületet is fertőtleníteni fogom. Ne lépj testnedves vízcseppekre, ha még is , akkor jelezd, mielőtt széthordanád. Vigyázz a tisztaságra, a WC-t rendesen hagyd tisztán, ráülhetsz, mert minden vendég után minden fertőtlenítve van, beleértve a WC ülőkét, a csészét, a WC kefe nyele, a kilincsek, a villanykapcsolók, a bútorok, és természetesen a járólap is. Mindenfele találsz kisebb-nagyobb kukát, a szemetet oda dobd, a kabátokat, ruhákat a kinti váró fogasára akaszd. Mindezt orvosi tisztaság érdekében, es a testi egészségetek miatt tesszük a tetováló stúdióban.
3.a
A wc-ben a wc ülőkét, a wc falait, a wc-ben a kézmosót, padlót tisztán hagyni magad után kötelező
3.b
Ahol a tetoválás minden folyamata zajlik, padló tisztántartása kötelező. Nem kell levenni a cipőt, viszont ha hozol papucsot, nyugodtan leválthatod a kényelmed miatt, illetve mivel a járófelületek is fertőtlenítettük, akár zokniban, illetve mezítláb is lehetsz
3.c
A wc-ben a wc kefet, wc papírt, törölközőt kézmosót rendelkezésszerűen kötelező használni, és ellopni ezeket, vagy bármi mást tilos!
4.
A stúdióban sok az értékes műalkotás, törékeny, illetve sérülékeny, elázható papír dolog. Óvatosan közlekedj, mozogj, mert anyagi felelősség terhel, ha valami tönkremegy, ki kell fizetni (mivel valóban nagy összegekről is lehet szó, a jó szándékom jeleként ilyen esetben részletfizetési lehetőséget ajánlok).
5.
Sem en, sem a segítőim szabadidejét, energiáit nem akarom tovább forgácsolni, így igazából lustaságból mi nem szaladgálunk a kedves es Barátsággal fogadott vendégeink számára olyan krémekért, amit a kezelés közben, otthon kell használniuk, vagy az érzéstelenítés luxusához tartozik.  Tartok a stúdióban kezeléshez krémet,...érzéstelenítéshez gyógyszert, fóliát, stb, viszont ezeket, vagyis amikkel a tetoválás utókezelését veszitek, sajat magatoknak kell hozni. Érzéstelenítőt, Bepanthent, fóliát, ragasztót, benzint a tetoválás előtt készítsd ki, hozz be mindent, ami bent kellhet, előre, enni, innivalót, váltás ruhát, ami esetleg festékes lehet!
6.
Mindig szólj, hogy hol van aznap anyagiakban a felső határ, hogy kényelmesen ki tudj fizetni készpénzben.
7.
Fertőtlenített felülettel a stúdióból kilépni tilos! Ha mégis el kell hagynod, jelezd, hogy védőfóliát tudjak rátenni, a fertőzésveszélye elkerülése miatt.
8.
Csak arra vállalok garanciát, ha úgy kezeled a tetoválásod, ahogy a kezelési útmutatóban olvasható. Azokat az utasításokat kövesd!
9.
Extra ellátás, ha nem lennél teljesen felkészült: Érzéstelenítés, ha nem hoztál, érzéstelenítőket, de még is kérsz: 4000Ft a stúdió Bepanthenjét használni, ha elfelejtettél hozni: 4000Ft (nálam jóval drágább megvásárolni, mint a gyógyszertárban)
10.
Ne sikítozz, kiabálj, ne izegj mozogj, ne rángatóddz tetoválás közben, ne alíts meg ha csak nem igazán muszáj, mert nagyban rontja a tetoválás közbeni koncentrációm és emiatt abba is hagyhatjuk  haza is küldhetlek aznap. Nagyban rontja a koncentrálásom. Akinek nehezen tudok tetoválni, mert ezekkel a viselkedésekkel akadályoz, ha kedvezményesen vállaltam, a vele eltöltött idő miatt magyarra fordítva- muszáj vagyok visszavonni a kedvezményt és órabérben készíteni tovább a dogot. Fenntartom azt a jogom, hogy szélsőséges, úgymond végső esetben visszalépek a tetoválás elkészítésétől.
11.
Akit kíséretként hozol magaddal, azt is figyelmeztesd, hogy érjen rá, ne siettessen minket, főképp legyen csendben, ne zavarjon minket, vagy ha nem tudja ezt tolerálni, nyugodtan menjen haza. Adja meg a kellő tiszteletet, és beszéljen kulturáltan, minden helyzetben, mert ha viselkedésével zavarja a nyugalmunk és a koncentrálásunk, akkor haza küldhetem, illetve ha kizökkentett az úgymond lelki egyensúlyból, aznapra vissza is mondhatom a tervezett dolgot, illetve ha szélsőséges az illető, és  a nyugalmunkat továbbra is veszélyezteti, akkor élhetek azzal a jogommal, hogy visszalépek a megbeszélt dolgoktól, végleg.
12.
A telefonod, laptopot, egyéb dolgokat hagyd a váróban, csak külön kérésre hozd be magaddal
14.
Ha autóval vagy, beengedlek a teremgarázsba. Ha gyalog vagy, a megbeszélt időben beenged valaki, jó ha írsz a messengeren hogy megjöttél, vagy ha késel. Mivel legtöbbször az érkezésed előtt előkészületek zajlanak, előbb nem érdemes érkezni, ha igen, akkor is kérem, várd meg a megbeszélt időpont elérkezését. Köszönöm.
15.
Mikor ideális egy tetoválást elkezdeni?
Művész vagyok, jókedvvel tetoválok, gyerekkorom óta, nem egy szolgáltatást végzek. Ebből kifolyólag, akkor kezdek neki a tervezésnek és a tetoválásnak, amikor lehetőleg minden ideálisan összeállt, minden kellék a helyén, idealistaként szeretem ha minden ideális, igy nagyon könnyen "elkap az ihlet", magyarul akkor amikor kedvem van. Ideális körülmény, ha kellemes jellemű embereknek tetoválok. Ez a hobbim, a rajz, a festés, a tetoválás...miért is tetoválnék, amikor például olyan napom van amikor nincs kedvem, amikor máshol jár az eszem, stb? Vagy miért is zárjam össze magam kellemetlen alakokkal órákra? Kérem, hogy a viselkedéseddel segítsd elő az ideális körülményeihez való közelítést, vagyis tartsd be a házirendben leírtakat és akkor minden a legnagyobb rendben lesz. Akkor szeretek tetoválni, amikor a felelősségem teljes vállalhatom azért amit csinálok.
16.
Pontosan meddig tart a tetoválás?
Kérlek, a tetoválásod napjára a tetoválásod utánra ne tervezz semmit, csak hazamenetelt, és pihenést (csúnyán elhúzódhat egy tetoválás...jó munkához idő kell, egyszer, de több indok kiemelése nélkül megemlíteném a rosszullétet, mint szélsőség) Nem tudom megsaccolni sem, kinek meddig tarthat a tetoválása. Ez nagyban függ a méreteken és a részletességen kívül az illető bőrének milyenségétől, mert mindenkinek más-más tempóban veszi a bőre a festéket. Ez mindig kiszámíthatatlan és kivétel nélkül egyénfüggő.
17.
Időpontot kell egyeztetni?
Igen. Viszont nem kell személyesen utazgatnod, interneten mindent leegyeztethetsz jó előre.
A tetoválásod elkészítéséhez időpontot kell egyeztetned velünk. Ezt előleg postai csekken, illetve banki átutalással kérem elküldeni.
18.
Van-e anyagi kockázat?
Ha tetoválok Neked, akkor a helyes kezelés mellett, teljes pénz visszafizetési garanciát adok, ha művészileg a végén, vagy higiéniailag a tetoválás közben nem lennél elégedett. A pénz visszafizetési garancia csak azokra az elkészült tetoválásokra érvényes, amiket úgy utó kezeltél ahogy azt a kezelés leírásában kérem, és amilyet eredetileg megbeszéltem Veled. Emellett természetesen a művészi szabadsághoz is jogot tartok.
18.a
Ezt a “kalandorok” miatt, a velük való bajlódás elkerülése, elriasztásuk miatt, es a komoly érdeklődők érdekében, a biztos es felelősségteljes időpont egyeztetés miatt hoztuk be a házirendbe: Az előlegek, regisztrációs díjak és a licitált összegek nem járnak vissza. Saját felelősségedre költesz a tetoválásra, ez nem kötelező, mindennek meg van az ára, anyagi helyzeted rád tartozik, mire valakinek szabad időpontot egyeztetünk, lebeszélünk leegyeztetünk mindent, már mi sokat dolgoztunk minden vendéggel, aki csak "kalandorkodott" és azt leelőlegezte, és lemondja, a belé fektetett energiánkat amit a valóban elszánt vendégekkel tölthettük volna hasznosan, azt az előleg mint a rendelkezésre állás díjaként könyveljük el. Normálisnak kell lenni, betartani a házirendet, mert akkor készítem csak el a tetoválásod.
19.
Kit terhel a felelősség, ha megbánod a tetoválást?
Bármilyen tetoválást kérsz, a felelősséget Te vállalod a munkahelyed, a rokonok, és a törvény előtt. Nem kábult, nem részeg állapotban, hanem felelősségteljes döntéshozásban tudatos döntésed ha tetováltatsz, az én felelősségem csak a művészet és a higiénia.
20.
Rasszista és gyűlöletkeltő tetoválásokkal másokat keress fel, ilyeneket nem vállalok el. Csonkolt testrészekre sem vállalok tetoválást. Más jellegű tetoválások érdekelnek, minden mással keress meg, nagy valószínűséggel a legvadabb elképzelésekkel is tudok mit kezdeni.
21.
A magánéletem, a szabadidőm védelme érdekében konkrétan hogy ki tudjam magam pihenni, .... Nem barátkozni, komázni, sörözni, beszélgetni jössz hozzám, hanem tetoválást szeretnél. Ennek megfelelően, nem szeretném a magánéleted meghallgatni, még ha érdekes sem, nem érdekelnek a tv sorozatok, híradó, politika, stb. Én a tetoválásra szeretek közben koncentrálni, segíts te is ebben
22.
Semmi rejtett költség, vagy ilyesmi
A nyitás utáni és a zárás utáni, illetve az ünnepnapokon, szabadnapjaimon, maximum plusz 30.000 ft rendelkezésre állási díj ellenében veszem fontolóra, hogy kipihent tudok-e lenni, és tudom-e vállalni, tudom-e a magánügyeim onnan átalakítani?
És természetesen az útiköltséged és a tetoválás utáni lekezelése tetoválásodnak, a friss tetoválásának legyógyulásához a krémek stb a te költséged.
23.
Üresjáratokra:
A várakozási díjam, amikor nem tudsz időre jönni: 5000 Ft óránként
Ha nem értesítesz időben arról (minimum 48 óra) hogy lemondod a napodat, kizárólag akkor folytatom a tetoválásod, ha 20.000 ft-ot fizetsz arra a napra visszamenőleg
Ha bunkó vagy velem, vagy az alkalmazottjaimmal, szemtelen, illetve zsiványkodsz, meglopsz, megbízhatatlannak, elmeroggyantnak tűnsz, anyázol, nyafogsz, kavarod a sz@rt, rámozdulsz például a csajomra, vagy a munkatársaim párjára, pszichopatáskodsz, vagy bármilyen sértő viselkedést produkálsz, kitiltalak és bármennyi pénzt fizettél előre, mint adminisztrációs díjat, felszámolom, pénzt hasonló esetben vissza nem adok.
2019. Június 12-ei kiegészítés: A házirend sorozatos, illetve súlyos megsértése, esetén lehetőséget kínálhatok egyes esetekben a tetoválás folytatására, az eredeti ár verzióval ami 20.000 ft os óránkénti tiszteletdíjjal, a teljes kitiltás helyett, puszta kedvességből, mint utolsó lehetőség, természetesen a házirend teljes betartása mellett.
24.
Hétvégeken, ünnepnapokon és a saját pihenőnapjaimon
Hétvégeken, ünnepnapokon és a saját pihenőnapjaimon is esetenként vállalok tetoválást, az árajánlatban kapott kedvezményes és normál áras tetoválásoknál is egyaránt, alkalmanként plusz 30.000 felárért.
25.
V.I.P. vendég is lehetsz
A V.I.P. vendégeim esetenként külön kiváltságokat élveznek, néhány limitált kedvezményről elsőnek ők értesülnek, a felszabadult időpontokat legtöbbször ők értesülnek, mint lehetőség, stb. A V.I.P. vendégeim általában nagy méretű tetoválásokat kérnek és órabérben fizetnek.
26.
Egyetértek azzal, hogy a szerződések erejével bír ha elfogadom ezt a házirendet, illetve ha eltitkolom hogy nem értek vele egyet és mégis tetováltatok, és ha nem tartom be az itt leírtakat, akkor elveszthetem a tetoválás jogára elköltött regisztrációim, teljes egészét, illetve a rendelkezésre állási díjat, adminisztrációs díj címén. A házirend változtatásának jogát a művész fenntartja, amiről külön értesítést tudomásul veszem, hogy nem kapok, az interneten ezt önállóan felülvizsgálni, mindenkinek önállóan kell.



Tv-ben, rádióban, nyomtatott, illetve internetes sajtóban volt rólam, festményeimről,vagy tetoválásaimról szó, fotók, cikkek.
Ifj. Bárándi Imre, tetováló-és festőművész vagyok, 1992 környékén tetováltam legelőször, egy darab körzőheggyel és sima tolltintával, egy elmaradt magyar órán, a padtársamnak.
Kisgyerekkorom óta rajzolok, gyerekkorom óta festek, tinédzserként elkezdtem kísértettel tenni, valódi tetoválásra.



Kérj árajánlatot tetoválásra, a Facebook-on, ha Budapest megfelel,vagy online tetováló minta tervezésére!

Keress a Facebookon, Ifj. Bárándi Imre tetováló és festőművész néven találsz meg, ahol készséggel válaszolok az érdeklődésedre, ha Budapest megfelel! 
 -
Még több fotó, tetoválásaimról: 
YouTube


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hálásan köszönöm, hogy megjegyzéseddel megtisztelsz! Csak barátilag hívom fel a figyelmed, érdemes vigyázni: Megjegyzésednél nem árt szem előtt tartani, hogy mások is el tudják olvasni, nem csak én.